OVER BEACHPAWS

BEACHPAWS staat voor hippe, kwalitatieve accessoires met een hoog draagcomfort voor de hond. Al mijn producten worden handmatig vervaardigd te Oostende – MADE IN BELGIUM.

Het concept BEACHPAWS zag het levenslicht in 2016. Een mooie halsband vinden voor mijn furry kids vond ik echter een hele opgave: in de gebruikelijke dierenwinkels vond ik niet meteen wat ik voor ogen had.

Ik had net mijn allereerste naaimachine geadopteerd van mijn mams, destijds met het oog op het maken van kostuums voor mijn cosplay hobby. Als manusje-van-alles ben ik geneigd steeds creatief bezig te zijn, waardoor mijn naaimachine ook binnen de kortste keren ingezet werd voor andere projectjes. Toen ik dus moeite had met het vinden van een geschikte halsband voor mijn honden, kwam ik al snel op het idee om zelf iets te creëren.

Zo was mijn eerste handgemaakte hondenhalsband geboren. Deze was overigens verre van perfect, maar ik was toch trots! In het begin maakte ik voornamelijk halsbanden voor mijn eigen honden, van vrienden en familie. Ik merkte dat er heel wat interesse was voor mijn ontwerpen, maar… mijn halsbanden waren destijds voornamelijk mooi voor het oog. Ik durf eerlijk toe te geven dat de hondenhalsbanden toen nog wat kwaliteit misten. Opgeven staat echter niet in mijn woordenboek, de tekortkomingen zag ik dus als een uitdaging! Onmiddelijk stelde ik mezelf een duidelijk doel voor ogen: ik wilde een product ontwikkelen dat mooi, duurzaam en kwaliteitsvol was.

Het BEACHPAWS-avontuur ging van start. De naam werd bedacht – aangezien het idee is ontstaan tijdens mijn dagelijkse standwandelingen MOEST deze uiteraard een link hebben met het strand. Het kriebelde meteen om professioneel aan de slag te gaan! Ik stortte me op de zoektocht naar stevig en duurzaam materiaal. Vooral deze fase was er eentje van trial and error: veel materiaal werd uitgetest, maar slechts een selectie voldeed aan mijn eisen. Als dogmom van powerbreeds moest en zou ik een sterk product ontwikkelen. Pas toen ik 100% tevreden was, heb ik de sprong genomen. Begin 2018 is BEACHPAWS officieel geboren.

Intussen is mijn gamma al enorm gegroeid: van halsbanden naar bijpassende leibanden, leuke bandana’s, treatbags, harnassen,… noem maar op! Maar mijn main focus blijft nog steeds liggen op het vervaardigen van unieke, stevige halsbanden. Zelfs nu streef ik nog steeds naar verbetering en perfectie.

Bovendien heb ik ook nog een andere missie op poten gezet, namelijk het helpen van dieren die het minder fortuinlijk hebben. Jaarlijks organiseer ik 1 (of meer) fundraiser(s) en wordt de volledige winst overgemaakt aan een dierenasiel. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse kalenderverkoop! Mijn acties en donaties kun je volgen op Facebook en Instagram!

Heb je nog vragen, suggesties of een leuke boodschap? Of wil je verdeler worden van BEACHPAWS producten?  Stuur mij gerust een mailtje.

Liefs,

Evelyne

PS: de geadopteerde naaimachine is intussen al eventjes met pensioen, deze bleek niet sterk genoeg te zijn voor mijn werk en ik had er bovendien vaak ruzie mee