Vakantietip met de hond: Brechts Boshuisje

Een weekendje weg met de honden stond al keilang op ons verlanglijstje. We bleven dit maar uitstellen, want met chronisch zieke honden is zoiets helemaal niet evident. Begin 2022 sloeg ook nog eens het noodlot toe. We moesten afscheid nemen van chihuahua Lobke, ons herplaatsertje die leed aan hart- en nierfalen.

2022 was geen fijn jaar, daar kunnen velen over meespreken. Hoog tijd voor een ontspannend en stressvrij weekend dus!

Zoeken en boeken

De zoektocht naar een vakantiewoning ging van start ! Ik had uiteraard enkele voorwaarden: hondvriendelijke woning, grote omheinde tuin én rustig gelegen in natuurgebied. Na wat opzoekwerk kwam ik uit bij het Brechts Boshuisje. En zo gebeurde het dat ik in de zomer ons kerstweekend boekte. Call me crazy, maar ik wilde koste wat het kost vermijden dat we het huisje kwijt zouden zijn!

Een goede voorbereiding

Voor het eerst weggaan met de honden is altijd een beetje spannend. Ik begon al maanden op voorhand te plannen: lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes! Voor onszelf, maar ook voor de honden. Ik stuurde de gastvrouw op voorhand nog een een whatsappje om te vragen wat er allemaal aanwezig is in het boshuisje, zo hoefde ik niets nodeloos mee te sleuren.

Ik hoor jullie al denken; wat stond er dan precies op het hondenlijstje? Ik som de belangrijkste zaken even op:

  • hondenlijn en harnas

  • speelgoed

  • snacks en iets om te knagen

  • voeding

  • Mandje (al zijn er in het boshuisje aanwezig)

  • medicatie

  • poepzakjes

  • kerstcadeautjes 😉

Een goede voorbereiding is goud waard, ik was niets vergeten. Meer nog: ik had gerust nog wat zaken kunnen achtergelaten omdat de supermarkt zo dichtbij was.

Inpakken is nooit mijn favoriete deel van een reis, maar gelukkig komt daarna altijd het leuke deel: het verblijf !

Brechts Boshuisje

Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door gastvrouw Ann, wat een geweldige dame ! Ze gaf ons wat praktische uitleg, een rondleiding en enkele eet- en wandeltips. Hierna mochten Shiva en Pluisje de boel verkennen. De tuin vonden ze beiden héérlijk !

Ook de binnenkant van het huisje kon ons charmeren. Enig nadeel? Er zijn ontzettend veel tapijten aanwezig in het boshuisje, ook in de slaapkamer. Hierdoor konden onze honden niet bij ons slapen. Pluisje ziet een tapijt immers als uitnodiging om te plassen als ze dringend moet, bijgevolg moest zij ‘s nachts in de bench slapen (er is er eentje aanwezig in het boshuisje). Shiva is dan ook nog ziek geworden en je kent dat wel hé… Als een hond moet overgeven, zoeken ze een plaats op met houvast: een tapijt.

Maar dit kleine minpuntje verbleekt in het niets bij de fijne voorzieningen die de boshut te bieden heeft. Knusse kerstsfeer? Check! De gezellige houtkachel brandde gans het weekend (behalve ‘s nachts) en kon het hele huisje verwarmen. Zálig!

En voor de koukleumen onder ons die graag de warmte opzoeken: de infraroodcabine is een absolute aanrader! Als rugpatiënte heb ik er gretig gebruik van gemaakt.

Vertoeven in de natuur

Het Brechts Boshuisje is een authentieke chalet midden in de natuur, vlak aan de Brechtse Heide. Omgeven door bomen lijkt het net alsof je je eigen privébos hebt. Toch is het huisje op een steenworp verwijderd van het dorp: bakkers, supermarkten, restaurants,… Slechts enkele minuten wandelen en je bent gewoon weer in de bewoonde wereld.

Koken stond absoluut niet op mijn to-dolijst dat weekend, dus op kerstavond hebben we verrukkelijk gedineerd in Restaurant De Keyserhoeve. Tip: ruim op voorhand reserveren! Gelukkig was er voor ons nog net een tafeltje voor twee beschikbaar.

Wandeltips

Ook voor de honden is er heel wat te beleven. Maak samen een heerlijke wandeling in de Brechtse Heide, want die ligt letterlijk aan je voordeur! Verdwalen zit er niet in, want je kunt er bewijzerde wandelroutes volgen. Brochures met deze routes zijn trouwens ook aanwezig in het boshuisje zelf (pluspunt!), maar gezien we met Pluisje geen grote wandelingen kunnen maken, hebben wij gewoon een korte lus gelopen.

Brechts Boshuisje is een dikke aanrader en wij hopen er binnenkort nog eens naartoe te gaan !

Laatste blogartikelen

Hiking gear for dogs and more

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling