6 onmisbare doghike-attributen

Plan je een avontuurlijke wandeltocht in met je hond? Dan zijn er enkele dingen die je zeker niet mag vergeten! Geen stress, ik heb voor jou een checklist gemaakt. Zo kun jij je helemaal focussen op het uitstippelen van een wandelroute!

1. Halsband of tuigje

Niet alleen omdat het mooi staat, maar een halsband of tuigje is in de eerste plaats bedoeld om jouw hond (en andere) veilig te houden.

Voor langere wandeltochten geef ik de voorkeur aan een tuigje, dat vinden mijn honden het fijnst. Neem zelf de proef op de som en ontdek wat jouw hond het prettigste vindt.
Als je hond medische problemen heeft (bv. BOS) heb je helaas weinig keuze. In dat geval volg je best het advies op van de dierenarts.

Uiteraard kun je ook gewoon gaan wandelen met een tuigje èn bijpassende halsband. Wie houdt je tegen? 😉

Benieuwd welke designs BEACHPAWS in de aanbieding heeft? Neem een kijkje op mijn webshop en bestel snel je favoriete halsband of tuigje!

2. Hondenlijn

Honden mogen of kunnen niet overal loslopen. Zorg er dus voor dat je altijd je hondenlijn bij hebt.

Een korte leiband is volgens mij niet echt bevorderend voor het welzijn van de hond. Die moet vrij kunnen snuffelen, bewegen, zijn omgeving ontdekken. Op de webshop zul je dus ook geen korte lijnen vinden van één meter lang. Het is natuurlijk niet mogelijk om overal met een lange lijn te wandelen. Geen nood, ook daar hebben we een oplossing voor. Check onze verstelbare hondenlijnen op de webshop. Eenmaal je die geprobeerd hebt, wil je nooit meer iets anders !

3. Snacks en water

Hydratatie tijdens inspanning is ontzettend belangrijk, vertrek dus nooit op wandeltocht zonder water. Ikzelf gebruik een opvouwbare drinkbak: weegt niets en neemt amper ruimte in. Handig!

Behalve dorst, zal jouw hond ook wel eens een hongertje krijgen. Neem wat snacks mee of een energiereep mee en je viervoeter zal je enorm dankbaar zijn.

4. Poepzakjes

Een hondendrol is niet zo onschuldig. We delen de natuur met anderen, steek dus het kakje in een zakje ;-). Neem er zeker voldoende mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Op de webshop kun je keileuke poeptasjes vinden, eenvoudig vast te maken aan de hondenlijn of rugzak. Praktisch én stijlvol. ‘Maar ik loop niet graag met poepzakjes rond’ is dus geen geldig excuus meer.

5. Functionele hondenkleding

Houd sneeuw, wind of regen jou niet tegen om een wandeltocht te maken? Zolang jullie beiden goed gekleed gaan, bestaat slecht niet. Geef jouw hond een regenjas wanneer het hevig regent, of een trui bij vriestemperaturen. Dit geldt niet alleen voor kortharige rassen, ook langharigen kunnen hier baat bij hebben.

6. Goed humeur

Een cliché, I know, maar… Een happy baasje is een happy hond! Geniet vooral van jullie wandeltocht samen, laat alle stress achterwege en ga goedgeluimd op wandeling. Eén worden met de natuur en ontspannen, want daar draait het toch allemaal om, hé?

Laatste blogartikelen

Hiking gear for dogs and more

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling