Boswandeling in de herfst is een leuke herfstactiviteit met de hond

5 leuke herfstactiviteiten om met je hond te doen

Het is eindelijk zover, de herfst is in het land! Het seizoen waarin de natuur zich van zijn mooiste kant laat zien, het seizoen waarin mens en dier tot rust komen.

Met deze 5 tips beleven jij en je hond de leukste herfst.

1. Koekjes bakken

Niets leuker dan hondenkoekjes bakken op een druilerige herfstdag! Dit hoeft trouwens helemaal niet ingewikkeld te zijn, ga aan de slag met dit recept of kies voor een bakmix. Let er alleen op dat je een bakmix specifiek voor hondenkoekjes koopt. Weet je niet waar te zoeken? Ik raad je alvast de bakmix van SHIINU aan.

Tip: gebruik Halloween-uitsteekvormen om de koekjes extra leuk te maken!

Hondenkoekjes bakken is leuk

2. Ga het bos in

Als je het aan mij vraagt, is de herfst het mooiste wandelseizoen. De warme kleuren, de heerlijke geuren, de bladeren die onder je voeten knisperen… Dit is gewoon het beste wat er is.

Trek er samen met je hond opuit en geniet van de buitenlucht. Verdwalen in het bos is verleden tijd als je bewijzerde wandelroutes volgt, hier kun je alvast enkele wandelingen terugvinden.

Het bos kan er in de herfst wat modderig bij liggen, wees voorbereid en zorg dat je hond de juiste wandeluitrusting aan heeft. Met de Outdoor halsbanden en harnassen van BEACHPAWS zit je helemaal safe!

3. Spooky fotoshoot

Wie herfst zegt, zegt Halloween! Het ideale moment om de instagrampagina van jouw hond nieuw leven in te blazen met spooky foto’s. Maak een eenvoudig spookkostuum voor je hond (en voor jezelf?) met een wit laken en zoek een spooky plek op: het bos, een verlaten dorp, een pompoenveld (wel altijd eerst toestemming vragen), … Laat je creativiteit de vrije loop gaan!

Tip: voor diegenen die hun foto’s bewerken met Lightroom (voor mobiel heb je een gratis versie) en hun foto’s een spooky touch willen geven, raad ik de presets van Woodlandpresets aan. Gedurende de maand oktober kun je er een limited collection van Halloweenpresets aanschaffen.

Doe een spooky fotoshoot met de hond. Maak een spookkostuum met wit laken.

4. Hersenspelletjes

Een leuke activiteit die je zowel binnen als buiten kunt doen met je hond, zijn hersenspelletjes (of brain games). Je kunt heel wat puzzels en snuffelmatten in dierenspeciaalzaken kopen. Of voor wie creatief is: maak zelf eens een puzzel. Verstop allemaal lekkers in de puzzel en laat je hond dit vervolgens opsporen. Intelligentiespeelgoed bevordert het denkvermogen van je hond én je hond wordt er moe van. Dit is dus een prima alternatief voor een grote wandeling als het buiten te hard regent.

Heb je geen puzzels thuis of heb je geen zin om er zelf in elkaar te steken? Verstop het lekkers in huis of in de tuin en laat je hond er naar zoeken. Wil je er liever een uitstapje van maken, bezoek dan een snuffeltuin.

5. Samen griezelfilms kijken

Maak verse popcorn, nestel je in de zetel samen met je hond en zet je favoriete griezelfilms op. De popcorn kun je delen met je viervoetig vriendje, zolang er geen zout of suiker wordt gebruikt als smaakmaker.

Voor de angsthazen onder ons: bekijk de films overdag als het licht is buiten. Stukken minder eng, I promise.

Enkele must see movies die ik aanraad: A Nightmare Before Christmas en Beetlejuice.

Samen griezelfilms kijken met je hond

Laatste blogartikelen

Hiking gear for dogs and more

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling