3 tips om je BEACHPAWS hondenhalsband te onderhouden

Als hondenbaasje hou ik van lange wandelingen met mijn honden, liefst in de vrije natuur. Met sterke honden die graag loslopen en alles verkennen was een stevige hondenhalsband voor mij dan een must.

Onder het motto wat je zelf doet, doe je beter, besliste ik om mijn eigen halsbanden te ontwerpen. Met succes! Benieuwd? Neem eens een kijkje op mijn webshop en ontdek er al mijn creaties.

Maar kwaliteit en stevigheid zijn niet alles. Je halsband onderhouden is minstens even belangrijk om de levensduur ervan te verlengen. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

1. Enkel gebruiken wanneer nodig

Laat je hond niet de hele dag door zijn halsband dragen. Mijn honden dragen hem bijvoorbeeld enkel tijdens het wandelen. Daarna mag hij weer af. Je zult merken dat je halsband amper nog slijt!

Een extra reden om de halsband na de wandeling uit te doen: honden krabben zich weleens of houden ervan langs muren te schuren (ja hoor, ik heb er zo eentje thuis) wat de halsband kan beschadigen.

2. Regelmatig reinigen

Je wast en droog regelmatig je kleren, dus waarom zou je dit niet doen met een halsband? Zo’n halsband reinigen is gelukkig geen rocket science. Op deze manier maak je je BEACHPAWS hondenhalsband eenvoudig schoon:

Stop hem in een waszakje in de wasmachine en was op 30 graden. Gebruik liefst het handwasprogramma.

Heb je geen wasmachine? Geen probleem! Was dan de halsband met de hand. Gewoon wat wasmiddel opdoen en klaar! Bij de Outdoor halsbanden kun je zelfs gebruik maken van een zachte tandenborstel.

Laat hem nadien aan de lucht drogen of op de chauffage drogen. Pas op: Stop de halsband nooit in de droogkast!

3. Vermijd zeewater

BEACHPAWS is dan misschien een Oostends merk, zeewater en halsbanden zullen nooit beste vrienden zijn. Probeer zeewater dus te vermijden.

Helaas is dit niet altijd mogelijk. Heeft jouw hond genoten van een speelbeurt in de zee? Spoel de halsband nadien af met kraantjeswater, droog hem goed af met een (thee)doek en laat verder aan de lucht drogen (of op de chauffage).

Zoet water is minder schadelijk voor een hondenhalsband, maar ook hier geldt de regel dat je deze nadien heel goed moet afdrogen. Is jouw hond een echte waterrat? Ga voor een Outdoor halsband zonder metalen sluiting.

Volg deze tips op en jouw BEACHPAWS hondenhalsband zal een hondenleven lang meegaan. Maar een ongeluk is snel gebeurd… Is jouw halsband aan vervanging toe, maar zijn de (metalen) onderdelen nog intact? Ik bied een recycle-programma aan ! Neem gerust contact op indien je meer informatie wil.

Laatste blogartikelen

Hiking gear for dogs and more

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling